Word lid!

Wie past bij ZiN Coöperatie?

Minstens één keer ja? Dan is participeren iets voor jou!

Participeer

Ben je enthousiast geworden en wil je aansluiten bij ZiN Coöperatie? Neem dan contact met ons op door je gegevens achter te laten in onderstaand formulier. Wij nemen dan contact met jou op.

Neem contact met mij op

Participeren

Ons gelijk spreken? Contacteer Evelien

Bel 085 0488614 of mail naar evelien@zingroep.nl

Xander

“Al 20 jaar werk ik als bouwkundige bij gemeenten. Nu de Wkb komt moet ik mijzelf hierop voorbereiden. ZiN Coöperatie helpt mij hier helemaal mee. Ondertussen blijf ik helemaal zelfstandig!”

Xander

De afgelopen 20 jaar heb ik als toezichthouder bouw en als bouwplantoetser gewerkt bij gemeenten. Heel even in loondienst maar al vanaf 2003 heb ik als zelfstandige bij veel gemeenten gewerkt. In al die jaren heb ik nooit spijt gehad dat ik die stap heb gezet. Maar met de komst van Wkb ben ik blij  dat ik het niet helemaal zelf hoef te doen.

Door Wkb moet ik straks op een hele andere manier mijn werk gaan doen. Ik moet cursussen gaan volgen, licenties behalen en ervaring opdoen met kwaliteitsborging voordat ik überhaupt werk mág gaan doen als kwaliteitsborger. Ook krijg ik ineens hele andere opdrachtgevers. In plaats van gemeenten ga ik straks werken voor kwaliteitsborgers.

ZiN zorgt ervoor dat ik mij hierover geen zorgen hoef te maken. Via ZiN Wabo werk ik bij gemeenten en geleidelijk doe ik steeds meer opdrachten voor kwaliteitsborging (via ZiN Kwaliteitsborging). De ZiN Coöperatie zorgt ervoor dat ik wordt opgeleid, gecertificeerd wordt. En ondertussen blijf ik helemaal zelfstandig!

Voorwaarden

De belangrijkste afspraak die we met onze leden maken is dat we alles doen ten dienste van onze leden, die staan centraal. ZiN heeft de coöperatie opgericht om de individuele ZZP-er een voorsprong te geven en hen mee te nemen in de wereld van kwaliteitsborging. Om dat te bereiken geven we onze leden volledig toegang tot alle kennis, kunde en faciliteiten binnen de ZiN Groep. 

In ruil daarvoor vragen we exclusiviteit. Dit betekent dat we vragen om een commitment van onze leden. In de praktijk hebben we ervaren dat het veel tijd en energie kost om professionals te trainen, te begeleiden en wegwijs te maken in het vak van kwaliteitsborging. Daarom hebben we met elkaar afgesproken om exclusief met elkaar samen te werken. Opdrachten van andere kwaliteitsborgers worden door de coöperatie aangenomen en uitgevoerd door onze leden. De administratie hiervan wordt tegen kostprijs uitgevoerd door de coöperatie. 

Binnen de samenwerking hebben we ook afspraken gemaakt over de financiën. De coöperatie heeft géén winstoogmerk, maar heeft als primaire doel haar leden te faciliteren met haar dienstverlening.  

Samengevat kennen we de volgende afspraken:

 • Exclusief samenwerken
 • Inzet buiten ZiN toegestaan via coöperatie
  • Administratieve afhandeling opdrachten buiten de coöperatie tegen kostprijs
 • Kosten lidmaatschap
  • Op dit moment nog gratis tot ingang van de wet
 • Geen winstoogmerk, eigen uren altijd 100% uitbetaald

Zij gingen jou al voor:

Edwin Seip
Toezichthouder
Jurjen Bolsenbroek
Constructeur
Marc Holthuijsen
Plantoetser en Toezichthouder
Nander Voorman
Constructeur
Jacques Markus
Plantoetser

Wie past bij ZiN Coöperatie?

 • Samenwerkend

 • Precies en punctueel

 • Bouwtechnisch vakspecialist (MBO/HBO/TU)

 • Gedreven en betrokken

 • Nuchter en pragmatisch